Vacatures4


FORTVIER

 

Lokaal, eerlijk en met aandacht. Daar houden we van bij FortVier. Geen fratsen, maar pure smaken met een beleving.

In deze bijzondere tijd willen wij dezelfde beleving bieden als dat u van ons gewend bent. Daarom hebben we een speciale kaart voor op het terras samengesteld die qua omvang en inhoud iets anders is maar waar we wel alle diepgang en essentie in zoeken.

Geniet van pure smaken, nieuwe ontdekkingen en vier het leven.


Team FortVier


Broodjes

Ambachtelijk desembrood van DESEMENZO. Je kunt kiezen uit Frans desem of meergranen desem.

BRANDROODKAAS UIT EDE V                 9
Vegetarisch gestremde kaas van Landgoed Kernhem uit Ede. Een bijzondere kaas gemaakt van brandrode koeien. Wij serveren deze met pompoen chutney, pompoenpitten en walnotenmayonaise.

GEROOKTE ZALM  12,5
Ambachtelijk gerookte zalm van Landgoed Doornik in Bemmel. Geserveerd met ingemaakte komkommer, gembermayonaise en citroenvinaigrette.

HUMMUS  V                 9,5
Romige hummus met artisjokhartjes, sinaasappel en dukkah. Dit is een mengsel van noten en kruiden.

GARNALEN KROKETTEN   2 ST       12,5
Twee Hollandse garnalenkroketten gemaakt van garnalen uit Lauwersoog met rucolasalade en vadouvan mayonaise.              

KIPPENDIJ   10,5
Krokante warme kippendij met zoetzure groente, Sriracha, Hoisin saus en krokante ui.

OESTERZWAM (VEGAN) 12
Stoombroodje gevuld met gefrituurde oesterzwam, miso mayonaise, rettich en radijs kiemen.

STEAK TARTAAR 10,5
Geserveerd met ingelegde ui, kappertjes en mosterdmayonaise.

EGGS BENEDICT  2 ST      V 10,5
Getoast brioche brood belegd met beenham en afgemaakt met hollandaisesaus en bieslook.

TOSTI

BRANDROOD, VENKELSALAMI EN BASKISCHE KETCHUP        V 6,5

CUBAN SANDWICH     10,5
Met pastrami, boerenkaas, augurk en mosterd. 

Salade & Soep

CEASAR SALAD     12,5
Romaine sla, gegrilde kip, spek, ansjovis dressing, croutons

ASPERGESOEP    8,5
Klassieke aspergesoep gevuld met ei, asperge en peterselie.

LANGOUSTINE BISQUE 11,5
Romige soep van langoustine, gevuld met Hollandse garnalen en geserveerd met gegrild brood.

2 of 3 gangen proeverij

Zin om uitgebreid te lunchen en de smaken van FortVier te ontdekken? Kies dan voor een zelf samen te stellen proeverij menu.

2 - GERECHTEN 23
Inclusief desembrood van DESEMENZO met Elizondo olijfolie en Maldon zeezout.

3 - GERECHTEN 31,5
Inclusief desembrood van DESEMENZO met Elizondo olijfolie en Maldon zeezout.

INCLUSIEF 2 / 3  GANGEN WIJNARRANGEMENT | TAFELWATER             10 / 15
Bij de proeverij adviseren wij om de gerechten te laten begeleiden door bijpassende wijnen in de vorm van een wijnarrangement.
De proeverij gelieve alleen per tafel te bestellen.


GERECHTJES

FortVier staat voor bijzondere gerechten in het formaat van een tussengerecht die samen een heerlijke proeverij vormen. Je kunt jouw diner naar eigen smaak en aantal gangen invullen. Proef en geniet voor jezelf of deel voor de ultieme smaakbeleving met je tafelgenoten.

ALLE GERECHTJES € 11

STEAK TARTAAR | rauw
Tartaar van MRIJ (Maas-Rijn-IJssel) rund met bieslookmayonaise, Amsterdams zuur en zuurdesem.
Wijntip: Cepa x Cepa

ZALM SASHIMI
Dun gesneden zalm met pompelmoes, thaise basilicum, nuoc mam en gefrituurde groene rijst.
Wijntip: Pradorey Blanco

FLAMMKUCHEN V
Belegd met pompoen, bolle kaas uit Zevenaar, oesterzwammen en rozemarijn.
Wijntip: Bretz Dornfelder

HARDER (Noordzee)
Gerookte Aardappel, saus Vichychoisse, haringkaviaar en gekonfijte prei.
Wijntip: Bretz Weisserburgunder

RODE BIET V
Gelakt met Nederlandse soja, yuzu, en wasabi ijs.
Wijntip: Finca La Solana

KIP ROULLEAU
Aubergine, miso-mayonaise, kumquat en radijs
Wijntip : Fetzer zinfandel

KOOLRABI Vegan
Dun gesneden koolrabi met sinaasappel, gerookte amandel en marmelade van sinaasappel
Wijntip: Flor Innata Verdejo

YELLOWTAIL KINGFISH | uit de Oosterschelde + € 2,-
Als sashimi gesneden, afgemaakt met wortel ceviche, jalapeño en zuring.
Wijntip: Nodus Chardonnay


SPECIALS

Van onderstaande specials kun je nog op het terras genieten voordat je naar huis afreist. Thuis genieten van de smaken van FortVier? Informeer naar onze FORTVIER#lekkerthuis gerechten.  

ARNHEM ANGUS ENTRECOTE 250gr   32,5
Dubbel gebakken frites, salade en sjalotten jus.

FRITES MET ARNHEM ANGUS STOOFVLEES 8,5
ingelegde rode ui, mosterdzaad, mayonaise

DESSERTS  

MANGO & PASSIEVRUCHT 8,5
Dessert van mango, passievrucht, witte chocolade en basilicum.

IJSHOORNTJE 3
- MANGO-BASILICUM
- BANAAN-GEZOUTEN PINDA

 

KIDS  

TOSTI MET KAAS   OF    HAM EN KAAS    3,75
Tosti belegd met belegen kaas of met boeren beenham en belegen kaas.

KFC     5,5
Kids Fried Chicken. Huisgemaakte kip nuggets geserveerd met BBQ saus en frieten.

Borrelen

BROOD MET AIOLI     4,5
vers gebakken broodje met olijfolie en zeezout.

PLATEAU FORTVIER (OF TWEE)     16,5|24,5
Rijk gevulde borrelplank met o.a. kazen, charcuterie, olijven, noten, brood en humus.   

OESTERS VAN DE OESTERIJ IN YERSEKE  3,25 P.ST
Naturel met rode wijnazijn, citroen en sjalot.      

VEGAN BITTERBALLEN 10
Vegan bitterballen op basis van knolselderij en pompoen geserveerd met vadouvan mayonaise.

ASPERGE DELUXE 6,5
Cecina de leon, en geschaafde macadamia.

CHARCUTTERIE   10,5
Capacollo met venkel, truffelsalami, lomo van iberico, ceccina de leon.

OLIJVEN EN BEEMSTER KAAS   7
Grote groene Gordal olijven en 3 jaar oude Beemster kaas.

MINI PIZZA (koud)   9
Hollandse garnaal, baharat mayonaise, augurk, bieslook en gepofte boekweit.

BITTERBALLEN & BETUWSE MOSTERD  8 ST  8,5
Gemaakt van ** Beter Leven koeien uit Aerdt van het ras Blonde d ’Aquitaine.

GEBRANDE NOTENMIX   4
Een lekkere notenmelange die we laten branden bij notenbranderij Gotjé.